דוסטינקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/03/2017 | 23:59 | מאת: שיר

לפני שלושה חודשים חשבו שמצאו לי מיקרואדנומה בהיפופיזה (עם פרולקטין מעט גבוה בדם). אמרו לי לקחת חצי כדור דוסטינקס פעם בשבוע. לקחתי מספר פעמים (נדמה לי חמש חצאים) ומכיוון שהכדור עשה לי תופעות לוואי רבות ולא נעימות הפסקתי על דעת עצמי. הייתי אצל אנדוקרינולוג השבוע ומסתבר שכלל לא בטוחים שיש לי את מה שהם חשבו והפרולקטין המעט גבוה לא נובע מזה. אמר לי להפסיק עם הכדורים לאלתר ולהמשיך בירור. כבר בהתחלה קראתי בגוגל שהכדורים מעט מסוכנים, ולקחתי כי האמנתי שהתועלת גדולה מהסיכון. ועכשיו כשלקחתי אותם ללא צורך אמיתי אני מעט יותר מודאגת. מה הנזק אם בכלל? תודה

התרופה דוסטינקס (אשר החומר הפעיל בה הוא Cabergoline) הינה נגזרת של ארגוט, המדכאת ייצור פרולקטין ומיועדת לטפל במצבים שונים הקשורים להיפרפרולקטינמיה כגון העדר וסת, העדר ביוץ, הפרשת חלב שלא בתקופת ההנקה, בין היתר במצבי אדנומות מפרישות פרולקטין. בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר ניתן למנות ישנוניות, ירידה בערכי לחץ דם בעיקר בשינויי תנוחה, כווץ כלי דם בגפיים, תופעות לוואי פסיכיאטריות כגון הימורים בלתי נשלטים וכו'. תופעות אלה לרב הפיכות עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול. מרבית מתופעות הלוואי החמורות של התכשיר (כגון פגיעה במסתמי הלב) מקושרות לשימוש ארוך טווח בתכשיר, וההמלצה על הערכה קרדיווסקולרית ומעקב תקופתי במהלך השימוש בתרופה מתייחסת אף היא למי שנוטל את התכשיר לזמן ממושך. מכיוון ונטלת את התכשיר לזמן קצר, הסיכון לכך נמוך. במידה ואת מרגישה כי תופעות הלוואי אותן חווית עקב נטילת התכשיר אינן חולפות למרות הפסקת הטיפול, יש לחזור לרופא להתייעצות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי