תופעות בעקבות זריקת פרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/03/2017 | 18:22 | מאת: נילי

שלום, שאלתי, האם יתכן שאחרי זריקת פרוליה יעלה בדם הערך של ה pth? ,usv

PROLIA , אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. שימוש בתכשיר עלול לגרום לירידה ברמות הסידן (בעיקר עם תחילת השימוש). הורמון הפאראתירואיד, או PTH, הינו הורמון המיוצר בבלוטת יותרת התריס ואחראי על משק הסידן בגוף, ובירידת רמות הסידן בגוף- רמתו עולה. באנשים בעלי ירידה חמורה בתפקודי כליות ובאנשים המטופלים בדיאליזה ישנו סיכון מוגבר לירידת רמות סידן ולעליית הורמון PTH בעקבות נטילת PROLIA. ההנחיות למטופלים הנוטלים PROLIA היא לעקוב אחרי רמות סידן ולקחת תוספי סידן וויטמין D, והנחיה זו תקפה במיוחד לגבי אנשים בעלי ירידה בתפקודי כליות. לייעוץ פרטני, יש לפנות לרופא.

27/05/2018 | 20:45 | מאת: פרוליה

האם גירוד וצריבה בעור בעיקר בידיים ובחזה זה תופעה של פרוליה קיבלתי לפני חודשיים

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי