הבדלים בזמנים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/03/2017 | 11:36 | מאת: אלכס

אם אני לקחתי פלודיקט 25 מ"ג לפני כמה שנים ואחרי 4 חודשים מאז שהתחלתי איתה היו רעידות בידיים+עייפות והם נעלמו אחרי שהפסקתי עם התרופה הזאת ועכשיו אני ייקח מודיקט באותו מינון פעם בשבועיים זה יקרה עוד פעם ? ואיך מפחיתים את הסיכויים לבעיות האלה ? קלופיקסול דיפו יותר טובה ממנה ?

החומר הפעיל בתכשיר FLUDECATE הוא Fluphenazine decanoate. תכשיר זה מותווה לטיפול בהפרעות פסיכוטיות ונמנה עם "הדור הראשון" של התרופות האנטיפסיכוטיות. FLUDECATE מקושרת במידה נמוכה יחסית לתופעות לוואי של עייפות (בהשוואה לשאר התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור הראשון) אך מקושרת ברמה גבוהה לתופעות לוואי המכונות "תופעות לוואי אקסטראפירמידליות"- בהן נכללת גם תופעת הלוואי אותה ציינת של רעד במנוחה. MODECATE הינה תרופה גנרית לFLUDECATE . לא ציינת בפנייתך האם מינון ה MODECATE אותו אתה אמור לקבל זהה למינון ה FLUDECATE, אך ככלל, פרופיל תופעות הלוואי אמור להיות זהה בין תכשירים גנריים עבור אותו המינון. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים לאחר טיפול בתכשיר גנרי כך שהסבירות לחוות שוב את אותן תופעות לוואי היא גבוהה אך לא ודאית. החומר הפעיל ב CLOPIXOL DEPOT הוא Zuclopenthixol decanoate ופרופיל תופעות הלוואי שלו דומה לזה של FLUDECATE. מעבר לכך, ההחלטה על התרופה המתאימה ביותר למצבך היא של הרופא המטפל, ומומלץ לגשת אליו על מנת לקבל את התרופה המתאימה ביותר למצבך . יש לציין כי עייפות הינה תופעה שלעיתים משתפרת או חולפת עם הזמן ושקיימים תכשירים שונים הניתנים על מנת לטפל בתופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתרופות אנטיפסיכוטיות. יש ליידע את הרופא המטפל בתופעות הלוואי במידה והינך סובל מהן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי