פרוביוטיקה בשילוב לוסטרל ודוסטינקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/02/2017 | 19:42 | מאת: מ

האם פרוביוטיקה בשילוב הלוסטרל ודוסטינקס גורמים לתופעות כל שהן?

שלום רב, לא הבנתי אם שאלתך מתייחסת למידע על תופעות לוואי או השפעות גומלין. אתייחס בתשובתי להשפעות הגומלין בין התכשירים שציינת. תכשירי פרוביוטיקה אינם תרופה אלא תוספי תזונה ולכן המידע עליהם מוגבל יחסית. לתכשירי פרוביוטיקה לא צפויות השפעות גומלין משמעותיות עם התרופות שציינת. התכשיר לוסטרל מכיל את התרופה Sertraline , המעכבת קליטה חוזרת של סרוטונין. התכשיר דוסטינקס מכיל את התרופה Carbegoline שמפעילה את הקולטן לדופמין ויש לו יכולת קישור נמוכה לקולטני סרוטונין. אין מניעה מלשלב את שתי התרופות. עם זאת, שילוב של תרופות בעלות פעילות סרוטונרגית עלולה לגרום לתסמונת סרוטונין(יכולה להתבטא כשינויים במצב הנפשי, שינוי בקצב לב, לחץ דם, ליקויים בתנועה, תסמינים במערכת העיכול ועוד). בשל כך, יש ליידע את הרופא בטיפול המשולב במידה ונרשם טיפול חדש/נוסף שמשפיע על פעילות סרוטונין וליידע את הרופא במידה וחל שינוי בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב. רשימת תופעות הלוואי הידועות, מצוינות בעלונים לצרכן של לוסטרל ודוסטינקס, מומלץ לעיין בהם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי