מספר שאלות..................................

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/01/2017 | 10:20 | מאת: שירה

1.אבקש לדעת האם פמולית נחשבת כמו אשכולית בהתנגשויות עם תרופות? 2.האם זה נכון שאסור ליטול מלטונין עם SSRI ושזה משפיע על וויסות הסרטונין ומתנגש עם SSRI? תודה

המידע אודות פומלית (הכלאה בין פומלה ואשכולית) בהקשר של אינטרקציה עם תרופות הינו מוגבל בהשוואה למידע על מיץ אשכוליות. מחקרים בודדים הראו כי ישנה אינטרקציה אנזימטית בין פומלית למספר תרופות, אם כי באפקט נמוך מזה של האשכולית. כמובן שעוצמת השפעת הגומלין שונה בין אנשים ומושפעת מהכמות הנצרכת. בהערכת חומרת השפעת הגומלין מתייחסים גם לתרופה המדוברת ולמינון על מנת להעריך את המשמעות הקלינית של עליה בריכוז התרופה. למען הסר ספק, יש להמנע במידת האפשר מצריכת פומלה במקביל לנטילת תרופות העוברת אינטרקציה עם מיץ אשכוליות. לגבי השאלה השניה- מלטונין, המותווה בארץ לטיפול קצר טווח בהפרעות שינה במבוגרים מעל גיל 55, הינו הורמון המופרש מבלוטת האצטרובל ( Pineal Gland )בהתאם לעוצמת האור. ישנו קשר הדוק בין הפרשת מלטונין לסרוטונין, ולקראת בוקר מופסק ייצור המלטונין, וכמות הסרוטונין הולכת וגדלה. ה SSRI עליו ישנו מידע בהקשר של אינטרקציה עם CIRCADIN הינו fluvoxamine (FAVOXIL) העלול להעלות רמות מלטונין בדם על רקע אנזימטי. לפני מתן שילוב, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כגון השפעת תרופות ממשפחת ה SSRI על שינה (תרופות מסוימות יותר גורמות להפרעות שינה ואחרות לסדציה) והשיפור במצב הדיכאון וגם יכול לשפר את הפרעות השינה ללא צורך בטיפול נוסף.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי