רלבר משאף ודרלין וסינגולר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/01/2017 | 13:10 | מאת: רעות

שלום קיבלתי מרופא ריאות משאף רלבר אני נוטלת באופן קבוע דרלין 10 השאלה היא אם אין התנגשות בין התרופות האלה ?? לצערי חוסמי ביטא אחרים אינם מתאימים לי מה דעתך

RELVAR הינו משאף המכיל סטרואיד (FLUTICASONE FUROATE) וחומר מרחיב סימפונות ממשפחת ה beta agonist (VILANTEROL), המיועד לטיפול באסטמה או ב-COPD. החומר הפעיל בתרופה DERALIN הינו PROPRANOLOL HYDROCHLORIDE , שהינו חסם בטא לא סלקטיבי. החומר הפעיל ב SINGULAIR הוא MONTELUKAST, המותווה למניעה וטיפול כרוני באסתמה. לא ציינת בפנייתך האם הסימפטומים של אסטמה התחילו לאחר נטילת DERALIN, כיוון שאחת מתופעות הלוואי של DERALIN היא היצרות בדרכי האוויר (ברונכוספאזם). ככלל, יש להשתמש בזהירות מרובה כאשר מטפלים בתרופות ממשפחת חסמי הבטא במטופלים בעלי רקע אסמטי. אזהרה זאת הינה התוויות נגד לגבי חסמי בטא שאינם סלקטיביים, כמו DERALIN. בנוסף חסמי בטא לא סלקטיבים מפחיתים את הפעילות מרחיבת הסימפונות של אגוניסטים לבטא 2 כמו VILANTEROL. לא ציינת את חומרת המחלה הנשימתית ואת ההתוויה שלשמה את מטופלת ב-DERALIN. התשובה מעלה מכילה מידע כללי אודות הטיפול בחסמי בטא לא סלקטיביים בחולי אסטמה ובשילוב אגוניסטים לבטא ואינו תחליף לייעוץ פרטני. אין לבצע שינוי בטיפול התרופתי ללא ייעוץ פרטני של הרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי