אומפרדקס, נורמלול, אזרגה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/01/2017 | 00:22 | מאת: אליה11

בת 80. סובלת משלשולים מימיים חוזרים, ללא סימפטומים נוספים, כגון כאבי בטן או בחילות. בדיקות גסטרואנטרולוגיות נמצאו תקינות. האם ייתכן קשר בין השלשולים לתרופות הנ"ל?

התכשירים, האם היו שינויים אחרים לאחרונה בהרגלי התזונה שלך או תכשירים רפואיים/תוספי תזונה (הפסקה/התחלה של טיפול) ומתי חל שינוי בהרגשתך – כאשר תופעה מופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן לייחס את תופעת הלוואי לתכשיר (וכמובן תמיד ישנם יוצאי דופן). בהתייחס לתרופות שציינת, שלשולים הינה תופעת לוואי שעלולה להופיע בטיפול בתרופות רבות בניהן NORMALOL ו- OMEPRADEX. AZARGA הינו תכשיר המיועד לטיפול מקומי בעין ורוב תופעות הלוואי שנקשרו לשימוש בו הינן מקומיות (טשטוש ראיה, גירוד בעין וכו'). עם זאת, לתכשיר יש ספיגה מסוימת למערכת הדם, וגם טיפול בתכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ביניהם שלשול (אך בסבירות יותר נמוכה). בנוסף לאמור, OMEPRADEX מורידה את חומציות הקיבה ולפיכך עלולה להעלות את הסיכון לזיהומים במערכת העיכול ולשלשול זיהומי. רצוי לברר כי נעשו בדיקות לשלילת זיהום במערכת העיכול במסגרת בבדיקות שנערכו. מומלץ לשקול שינויים בתזונה ובכל מקרה אם המצב לא משתפר כדאי לפנות לרופא להמשך בירור והנחיות להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי