קרסטור תופעת לוואי.נימול ברגלים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/01/2017 | 21:20 | מאת: קרסטו תופעת לוואי

אני סובל לאחרונה מנימול ברגלים באזור השוק וכף הרגל האם הקרסטור יכול להיות הגורם לכך מה מומלץ לעשות

CRESTOR הינה תרופה השייכת למשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים HMG-CoA reductase ובכך מורידות רמות כולסטרול. CRESTOR הינו הסטטין הפוטנטי ביותר במשפחה זו. בנוסף לפעילות הפרמקולוגית, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. הרופא רושם טיפול תרופתי לאחר ששוקל את התועלת שבטיפול מול הסיכון של תופעות הלוואי. נימול/נוירופתיה עלולה להיות תופעת לוואי נדירה לתכשיר, בנוסף התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי שונות בשריר. יחד עם זאת, חולשת שרירים או תסמינים נוירולוגים של נימול עלולים לנבוע ממגוון גורמים כגון: מצבי מחלה שונים, חוסרים תזונתיים ותופעות לוואי של תרופות אחרות. לא ציינת בפנייתך מתי התחלת את נטילת התכשיר, האם חל שינוי במינון התכשיר, האם אתה מטופל בתרופות נוספות ומתי חל שינוי בהרגשתך – כאשר תופעה מופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן לייחס את תופעת הלוואי לתכשיר (וכמובן תמיד ישנם יוצאי דופן). בנוסף, לא ציינת בפנייתך אם ביצעת בדיקות דם לאחרונה. עליית מרקרים מסוימים בדם עלולה לרמז על הקשר בין תופעת הלוואי לתכשיר, או לשלול את הקשר במידה ויימצאו ממצאים שונים המסבירים את התופעה (למשל ירידת רמת B12 ). לסיכום תופעת הנימול יכולה להיות קשורה לטיפול התרופה, אך יכולה להיגרם מסיבות אחרות. אני ממליצה לפנות לרופא להמשך בירור (וכמובן לא להפסיק את התרופה ללא ייעוץ רפואי).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי