מוות עוברי בסמוך לנטילת תרופת DICLECTIN

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/11/2016 | 15:51 | מאת: ר

שלום רב, בשבוע ה 12 להריון עברתי בדיקת אולטרסאונד לצורך בדיקת השקיפות העורפית. גיל העובר נקבע על 12.2 (12 ויומיים). הבדיקה הצביעה על עובר חיוני ובריא. השקיפות הצביעה על סיכון נמוך מאד לתסמונת דאון. באותו הערב התחלתי ליטול תרופה בשם דיקלקטין להקלה בתופעת ההקאות והבחילות. בשבוע 13 להריון נודע לי כי העובר ללא דופק ובחישוב גיל העובר, הבדיקה הצביעה לכיוון שבוע 12.2, אותו היום בו עשיתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה והעובר היה חיוני ואותו היום ממש בו התחלתי ליטול דיקלקטין. חשוב לציין כי נערכו 3 בדיקות אולטרסאונד בלתי תלויות ע"מ לוודא את מות העובר, בשלושה מכשירים שונים וע"י רופאים וטכנאית שונים. שלוש הבדיקות מצביעות אל אותו היום, שבוע 12 ויומיים כגיל העובר בעת המוות. אמנם כבר נמסר לי ע"י שלושה רופאים שונים כי אין שום קשר בין הדברים ( "זו התרופה הכי נמכרת בעולם והיא בטוחה ביותר") ואולי אכן אין קשר, אך אני עדיין מוצאת לנכון לעדכן אתכם כגוף מקצועי האמון על בדיקת הנושא. אינני מתכוונת לפזר פאניקה בפורומים השונים, אך אני תוהה היכן מדווחים מקרים כמו שלי? אולי ישנן נשים נוספות שחוו חוויה דומה בעקבות דיקלקטין, היכן זה מדווח? אולי גם להן נאמר ע"י הרופאים "אין קשר בין המקרים" והן אינן מדווחות לאף אחד כך שאנחנו לא נכנסות לסטטיסטיקה על התרופה דבר ששם בספק את הפיקוח על בטיחות השימוש בה. תודה.

DICLECTIN הינו תכשיר המכיל דוקסילאמין 10 מ"ג (אנטי-היסטמין בעל השפעה אנטי-כולינרגית), וויטמין B6 (פירידוקסין) 10 מ"ג. תכשיר זה מיועד לשימוש בנשים בהריון, ולכן נעשו מחקרים רבים על מנת לקבוע את ההשפעה של התכשיר על העובר, לפני התחלת השיווק. מחקרים אלה לא הראו השפעה שלילית על הריון במהלך השימוש. בנוסף, מידע post-marketing (שלאחר שיווק) תומך בכך שלא צפויות השפעות שליליות על ההיריון במהלך השימוש בתכשיר. המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות עוקבת אחרי דיווחים של תופעות לוואי, ומקרים של הפסקת הריון בשימוש בתכשיר זה (ובכל תכשיר שהוא) חייבים בדיווח. ככל הנראה, על אף הסמיכות המצערת בין נטילת התכשיר וההפלה, לא ניתן לבסס קשר בין המקרה ונטילת התרופה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי