בארט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

15/09/2009 | 11:21 | מאת: oOo0oOo

שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת, אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל, ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה). תודה רבה ! בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע, אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות : דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה. בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס. תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות) להלן מלל האבחנה המלא : mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells, may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות : 1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ? 2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ? (הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה, האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?) 3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם, האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד) 4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ? 5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ? כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ? 6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה, האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ? 7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ? 8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל, אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט, וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ? 9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ? 10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ? 11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ? 12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ? תודה רבה !!!

18/09/2009 | 10:15 | מאת:

היי לך השאלות שלך ברובן "גדולות" עליי ואין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שעניתי לך בעבר (אם אני לא טועה, זה היית אתה ). מה שאני יודעת על המצב הזה זה ככה: מצב טרום סרטני - לא הפיך - ההישג הוא שהוא יתקדם. נהוג באמת לתת תרופות נוגדות חומציות במינון גבוה יותרמהרגיל - אין ברירה. לגב בדיקות חוזרות - בוודאי. עד כמה שידוע לי לפחות כל שלוש שנים,וככה עוקבים אחר ההתפתחות. אם יש החמרה במצב הבארט שוקלים טיפולים אחרים. מעבר לזה - רופא יוכל לענות לך (וגם לא בדטוח שעל כל השאלות :) הרבה בריאות ושנה טובה