חוקני בטנזול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/03/2009 | 16:33 | מאת: הילה

שלום אובחנתי כבעלת דלקת קוליטיס לא חמורה, וטופלתי בשימוש בחוקני בטנזול למשך 3 שבועות יחד עם כדורי אסאקול. עבר יותר מחודש מאז שסיימתי עם החוקנים (ונשארתי עם הכדורים), ופשוט התנפחתי בכל הגוף (והיה לי לילה שלם של כאבי פרקים ברגלים עד שלא יכולתי לעמוד כלל בבוקר). האם אלו תופעות של החוקנים? וכמה זמן לוקח לנפיחות לרדת?

01/03/2009 | 19:01 | מאת:

היי הילה, אין לי ניסיון עם החוקנים האלה, אבל מכיוון שהם למעשה סטרואידים סביר להניח שהם גורמים אצל חלק מהאנשים לתופעות לוואי כאלה (אם כי אצל הרוב, החוקנים פחות בעייתיים מאשר הכדורים). נכון שעבר חודש, אבל יכול להיות שהגוף עוד לא התנקה.במצב של נפיחות קיצונית וכאבי פרקים כמו שאת מתארת, הייתי פונה מיידית לרופא ולא מסתמכת על ההנחה שזו תופעת לוואי שתעבור. יכול להיות שאת צריכה משהו יותר חזק. תרגישי טוב