שלשול ואי שליטה על הסוגר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/02/2009 | 16:25 | מאת: מיואשת

שלום, הסיפור הבא מעט מביך... בזמן האחרון עברתי בירור למחלות מעי דלקתיות עכב הופעה של הסימפטומים הרלוונטיים , בעיקר אנמיה, עצירות ושלשולים , כאבים, דימום רקטלי , טחורים , שינויים במשקל, וכו'... קולונוסקופיה העלתה ממצא פוליפי שנשלח לביופסיה וטרם חזר אבל נשללו מחלות מעי דלקתיות ... העניין הוא שעניין השלשולים הופך למביך , בעיקר אחרי ארוחה שכנראה לא התיישבה היטב בבטן , אני מוצאת את עצמי בסיטואציה מאוד מביכה של שלשול שפורץ בלי יותר מידי התראות , בלי שליטה על הסוגר, אני פשוט מזהמת את עצמי ... אני לא צריכה להמשיך בתיאורים , אבל מיותר לציין כמה זה פוגע בחיי .... אני פשוט מתוסכלת . אני מאוד שמחה שאין מדובר בIBD אבל אני רוצה לדעת במה העניין . האם יכול להיות שאני אלרגית למשהו ? אני שמה לב שבפעמיים האחרונות שזה קרה זה היה אחרי אכילת בשר ... וחשוב לציין שמעולם לא מצאתי את עצמי בסיטואציה כזו ,עד לפני מספר חודשים היית צמחונית ובגלל האנמיה הקשה חזרתי בלית ברירה לאכול בשר .... מה לעשות?

06/02/2009 | 16:21 | מאת:

שלום לך, קודם כל - חס וחלילה אל תתיאשי. בכל מצב אפשר למצוא אפשרויות שישפרו את איכות החיים ואני בטוחה שגם הבעיה שלך תסתדר בסופו של דבר. אם הבדיקות שעברת בינתיים תקינות, יכול מאד להיות שהבעיה היא בתזונה וצריך לבדוק לעומק עם איש מקצוע שילווה אותך (אולי נטורופת?) שלב אחרי שלב בבדיקה. אולי הבעיה בשתייה מרובה מדי? אולי בכמות גדולה מדי של סיבים תזונתיים? ירקות? ברור שמשהו יצא מאיזון ובסופו של דבר תמצאי את הסיבה. אני לא יודעת אם עברת שם בירור, אבל יש מרפאות מיוחדות במכוני הגסטרו בבתי החולים שמתמחות בתנועתיות של מערכת העיכול ובאי-שליטה על הסוגרים. באיכילוב: http://www.gastro.org.il/120/ בשיבא: http://gastro.sheba.co.il/311/ והעיקר- אל ייאוש. יהיה יותר טוב. יש לא מעט אנשים שסובלים מ"דליפה" של הסוגרים והרופאים יודעים לעזור. הרבה בריאות