כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/12/2008 | 20:51 | מאת: נטע

שלום לכם, אני לא יודעת איפה לשאול וחשבתי שבטח לכם יש הרבה ניסיון בכאבי בטן ואולי תוכלו לעזור לי להבין מה הבעיה. יש לי בעיות עיכול רבות. מעי רגיז אלים מאוד, חשד לקוליטיס והיה לי מקרה חמור של הליקובקטר שטיפלו בו לאחרונה בטיפול הלא נעים של שתי אנטיביוטיקות במקביל. עכשיו לאחר הטיפול כל הסימפטומים של ההליקובקטר חלפו, זאת אומרת, הצרבות הקשות נעלמו. אבל יש סימפטום חדש ולא נעים גם הוא: כשהבטן שלי ריקה היא כואבת מאוד, לא בדיוק כואבת בעצם, יותר נכון לומר שאני פשוט מרגישה חולה עד מוות כשהבטן ריקה, בחילה, סחרחורת, חוסר תיאבון, הבטן נדבקת לגב וכואבת. זה מטריד כי אי אפשר לעצור ולאכול במשך כל היום. ובטח יש בעיה כלשהי שגורמת לזה. האם הטיפול בהליקובקטר גרם למשהו לצאת מאיזון? בזמן הטיפול בהליקובקטר לקחתי כדורי אצידופילוס במינון גבוה ואני ממשיכה לקחת אותם גם עכשיו. אז אולי זה לא בגלל מחסור בחיידקים טובים. או שכן? מה זה יכול להיות, משהו עולה לכם בראש מניסיונכם האישי? יש כאבים גרועים יותר, אבל זה פשוט מאוד לא נעים. תודה רבה מראש! נטע

14/12/2008 | 11:57 | מאת:

היי נטע, נשמע באמת לא נעים! מתי עשית בדיקות דם לאחרונה? במיוחד לאור העובדה שהיה חשד לקוליטיס. לא תמיד כאבי בטן עליונה הם מהקיבה. אצלי למשל, יש כאבים חזקים בבטן עליונה והגסטרו טוען שזה מהקרוהן. אל תשכחי שהמעי מפותל בבטן וחלק ממנו גם מתפתל בבטן העליונה.. בקיצור - תלכי להיבדק, ואל תצאי מנקודת הנחה שזה בהכרח קשור להליקובקטר. בכל מקרה, את חייבת לעשות בדיקת ביקורת לוודא שהחיידק עבר. אגב, הטיפול בד"כ הוא משולש - 2 אנטיביוטיקות אבל גם תרופה סותרת חומצה. הרבה בריאות