קרוהן ואבנים בכליות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/03/2008 | 08:34 | מאת: רונית

בס"ד שלום לחברי הפורום אני חולת קרוהן כ-8 שנים לאחר ניתוח של כריתת המעי הגס. מקבלת 2 כדורים של אימורן . לאחרנה יש לי כאבים באזור המתניים נבדקתי על ידי רופא שאבחן כנראה אבנים בכליות וזה שכיח לחולי קרוהן. רציתי לברר האם מותר לי לשתות בירה שחורה כי שעורה מנקה את האבנים. כמו כן לגבי VSL3 ראיתי שאלה גם לי זה חשוב מאד דיברתי עם בית מרקחת סמואלוב מרעננה ונמסר לי שהם בקרוב עומדים לייבא את המוצר חשוב מאד. אודה על תשותכם

04/04/2008 | 18:09 | מאת:

היי רונית, קודם כל תודה על העדכון לגבי בית המרקחת ברעננה. אני רק מקווה שהם לא ינצלו את מצוקת החולים ויגבו מחיר מופקע. גם ככה חולי קרוהן/קוליטיס משלמים הרבה על תרופות ותוספים. לגבי מה ששאלת, הרי ההשפעות של אוכל ושתייה על החולים הן מאד אינדיבידואליות, מה שמשפיע טוב עלי יכול להזיק לך ולהיפך. בירה שחורה באופן כללי נחשבת למשקה בריא יחסית, אבל תנסי "בקטנה", בזהירות רבה, ואל תשכחי (אלא אם כן המשקל שלך נמוך מדי ...) שהיא עתירת קלוריות :) . מה שבטוח זה ששתיה מרובה של מים טובה חשובה לבריאות הכליות. תרגישי טוב