התפקים חוזרים במשך תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/03/2008 | 04:11 | מאת: סיון

שלום! אני צריכה דעה ועזרה אשמח אם יעזרו לי פה. מגיל 10 או 11 התחלתי לקבל התקפים באזור הקיבה. בהתחלה לא כ"כ טיפלתי בזה כי לא ממש ידעתי מה זה. זה היו התקפים חזקים מאוד אחרי אוכל כלשהו. מגיל 12 התחלתי לפנות לרופאים, היה לי חשד לחיידק (אחוז מאוד גבוה לחיידק) אך בסוף לא נמצא חיידק. תקופה קצרה התייאשתי ולא פניתי לרופאים עד שזה שוב לא החמיר ובגיל 16 התחלתי עם הבדיקות שוב. עשיתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה פעמיים, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולא גילו כלום. היום אני בת 19+. אני פשוט מיואשת, במשך שנה וחצי בערך אני נוטלת לאנטון או אומפרדקס כל בוקר. כל בוקר אני קמה עם רגישות בקיבה, אם אני לא יאכל ישר כשאני מתעוררת מתחילה לכאוב לי הקיבה. כל שבועיים או חודש אני מקבלת התקפים שנמשכים יומיים או 3. אני לא חיה בלי כדורים, אם בטעות לא נטלתי כדור ישר מתחיל לכאוב לי הקיבה. בגלל שהגסטרוסקופיה יצאה תקינה קבעו שזה "פונקציונאלי"..."דיספפסיה"...אני מבינה שכל אחד והקיבה שלו, הקיבה שלי מפרישה חומציות יתר, ככה היא "עובדת" אבל איך חיים עם זה. כל אוכל לא נכון, שומני או חריף עם תבלינים שאני יאכל אני מקבלת התקף. בתקופה הקרובה יש לי גיוס, וכמובן בצה"ל זה לא נחשב למחלה. אני בקושי חיה עם זה בבית, איך אני יכולה להסתדר עם זה בצבא? למה אף רופא לא מוכן לכתוב לי סיכום נורמלי. אפילו שאין לי אולקוס או סרטן זה לא אומר שאני בריאה. זה כאבים כרוניים, אני יודעת שזה יהיה חלק מהחיים שלי אבל למי אני אמורה לפנות שלפחות יעזור לי עם סיכום נורמלי לרופא צבאי. אף אחד לא מוכן לכתוב שזה כרוני, שיש לי עליות וירידות במשקל בלי סיבה (גובה 1.67 משקל 49 גג)...פעם אני שוקלת 46 47 פעם 49...בשבילי כל קילוגרמים האלה משמעותיים אני מאוד רזה ולא רק במשקל גם במראה. מה עושים כדי שיעזרו יתחשבו זה כ"כ המון שנים....אולי איזה רופא פה יתן את הדעה שלו. אני פשוט מיואשת וסובלת מאוד. סליחה על האורך... בתודה

25/03/2008 | 09:23 | מאת:

היי סיוון, אין כאן רופא בפורום, וכדי לשמוע דעה של רופא, את יכולה לפנות לפורום גסטרו הרפואי כאן בדוקטורס, או לפורום מעי רגיז: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-904,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1673,m-Doctors,a-Forums.html אני מבינה את הסבל שאת עוברת,וזה באמת לא פשוט לסבול כל כך הרבה ולא לקבל אבחנה חד משמעית. אני לא יודעת לאיזה רופאים הלכת, אבל אני חושבת - ובמיוחד לקראת הגיוס - שהכרחי שתלכי לרופא - פרטי - מומחה מהשורה הראשונה, שיכתוב לך חוות דעת מדויקת על מצבך ועל היכולות שלך לתפקד בהתאם אליו. אל תוותרי, ותלכי אפילו ל-3-2 מומחים עד שתקבלי חוות דעת מפורטת. (ביטוח משלים של קופת חולים בד"כ נותן החזרים יפים) אם את לא יכולה לתפקד כמו שצריך (וגם המשקל שלך לא תקין) הצבא חייב להתחשב בחוו"ד של הרופא. תמצאי את הרופא הנכון שיהיה קשוב לך. הרבה בריאות