דיספפסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/01/2008 | 18:44 | מאת: דודו

איבחנו אצלי דיספפסיה.. ממה שנאמר לי הסימפטומים של המחלה הם כאבים בבטן העליונה, גרעפסים, תחושת שובע וקיבה נפוחה ושאלה נגרמים כתוצאה מתפקוד לא תקין של הקיבה ממערכת העצבים בה... קודם כל.. האם מה שהבנתי נכון?? אם יש מה לחדש על המחלה אז בבקשה תחדשו לי.. ובנוסף לכך, ומה שיותר מטריד אותי, מה שמלווה לבחילות ולפעמים להקאות הוא דופק נורא נורא חזק שנמשך גם כאשר הבחילות מפסיקות לי ויכול ללוות אותי לסירוגין ימים שלמים..הדופק הזה מאוד מפריע לי ומקרין לי כאב לכיוון כל הצד השמאלי העליון של הגוף עד הצוואר.. האם ידוע סימפטום כזה? יש לציין שמכל הסימפטומים של הדיספפסיה יש לי רק בחילות גרעפסים ולפעמים מעט הקאות.. לא כאבי בטן ולא תחושת שובע..

25/01/2008 | 10:04 | מאת:

היי דודו, דיספפסיה היא מצב של קשיי עיכול, שכוללים תסמינים שונים. לא כל אחד סובל מכל התסמינים יחד ובטח שלא באותה מידה. מצרפת קישור: http://www.rafa.co.il/Index.asp?CategoryID=114&ArticleID=68 גלגל את הדף למטה ותגיע לנושא הדיספפסיה. כמו כן באתר המצוין הבא, תוכל לקרוא על תסמונות קשורות, כמו המעי הרגיז, בנושא בעיות עיכול: http://naturemed.co.il/in_si.html לגבי הדופק המהיר, אתה חייב להיבדק על ידי רופא כי זה לא תסמין אופיני לקשיי עיכול. אמנם אני לא רופאה אבל לעניות דעתי, יש כמה אפשרויות: א. הדופק קשור לבעיה אחרת, קרדיולוגית אולי, ולא לאוכל. ב. יכול להיות אולי שהתסמינים, כולל הדופק המהיר, נובעים ממצב לחץ שאתה נמצא בו, ואז גם לדופק המהיר וגם לקשיי עיכול יש הסבר אחד - סטרס. אולי משהו קל להרגעה ישפר את המצב בשני התחומים. עוד אפשרות אחת - - שווה לשקול בדיקה של אלרגיות למזון ולהתייעץ עם נטורופת, כי לעיתים מזונות מסוימים מעוררים תגובות אלרגיות שכוללות דופק מהיר. בקיצור - רופא. הרבה בריאות

25/01/2008 | 13:21 | מאת: דודו

על התגובה.. את מקסימה :)