הקאות -

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/06/2007 | 19:52 | מאת: מחפש תשובה

היי... יש לי בעיה חמורה ומוזרה כבר הרבה שנים, לא הלכתי לבדיקות כי חשבתי שאני שולט בזה ושאין ממש פתרון רפואי \ פסיכולוגי. אני מתחיל להרגיש בחילות מתי שאני אמור לצאת לבלות, כשאני מתחיל להתרגש בגלל איזה משהו מסויים למשל בפרידות או פגישות עם בחורות, בגלל ההתרגשות אני מרגיש שאני נושם בצורה לא טובה, ואז בחילות מתחילות, ואני פשוט הולך לצד ומנסה להירגע..רוב המקרים זה לא נעלם אז ערב שלם נהרס תמיד ואני לא נוגע באוכל או מים מרוב לחץ של להקיא, אחרי ההקאה כמובן שאני מרגיש טוב.. אני לא חולה אסטמה, או כל מחלה אחרת זה משהו מוזר שהתחלתי לשים לב אליו מגיל 18 היום אני בן 23 אשמח לדעת אם יש לכזה דבר פתרון רפואי או פסיכולוגי תודה לכולם

30/06/2007 | 22:41 | מאת: ג

האם התייעצת עם פסיכולוג על כך? אני לא פסיכולוגית, או אשת רפואה כלשהיא, אבל מדברייך - האם זה קורה רק לקראת פגישות? אם כן - זה לא נשמע כבעיה שמקורה פיזיולוגי. ייתכן ויש לך איזושהיא חרדה חברתית - שאלו הם חלק מסממניה. אולי כדאי שתפנה שאלתך לפסיכולוג, או שישנו פורום בTNET של פסיכולוגיה רפואית - שם תוכל לקבל תשובה מקצועית. אין מה להתבייש, ואם כבר "העזת" לשאול ב- לך עם זה עד הסוף. לכולם קשה הקטע הזה של פגישות (גם אם לא אומרים בקול) וכולם קצת מתרגשים, אבל נראה שיש לך תגובות יחסית חריפות למצב, לכן - לך וטפל, ויוקל לך. בהצלחה!

01/07/2007 | 11:51 | מאת: מחפש תשובה

היי ג' תודה על התגובה כשאני נפגש עם חברים שלי ליציאה אז אין בעיה אני יוצא ומבלה איתם מבלי להרגיש בחילות זה ממש מוזר וזה לא תמיד קורה לי, את חושבת שאולי כדורים נגד בחילות \ הקאה יעזרו? ורציתי לדעת אם אני יכול לאכול ולשתות בזמן שאני בהשפעה תחתם תודה!

01/07/2007 | 16:36 | מאת:

היי לך, קראתי את ההתכתבות שלך עם ג המקסימה ואני מסכימה עם רוח הדברים מה שיש לי להוסיף זה ככה- אני בכל זאת הייתי פונה לרופא גסטרו ומספרת לו על העניין, ומזכירה את זה שיש קשר למצבי לחץ. קודם כל באמת הייתי עושה בדיקת נשיפה להליקובקטר כדי שתהיה שקט שהכל באינסטלציה העליונה תקין. זה דבר ראשון. בנוסף היום יש נטייה לטפל במעי רגיז בתרופות ממשפחת ssri כמו ציפרלקס (הכי טוב לדעתי) או סרוקסט, פרוזק, וכו' ולדעתי תוכל להפיק מהם תועלת. מכיוון שאני מבינה שהלחץ הוא יותר בכיוון חברתי ולא בכל היבט של החיים, אני חושבת שטיפול תרופתי כזה שהוא קל מאד, יביא לך תועלת רבה ומהירה יותר מאיסוף שיחות עם פסיכולוגים. למרות שטיפול קצר מועד וממוקד כן מומלץ בעיני, אבל לא סשנים אינסופיים שרק יוציאו ממך כסף ויחפרו עמוק עד תקופת הגן חובה והגננת המעאפנה שזרקה לך את הציורים... :) והכי חשוב יש עוד פטנט מעולה, אבל לך עליו רק באישור רופא. יש כדור שנותנים לחולי לב שנקרא "דרלין" והוא מצוין במינון נמוך למשל לשחקנים או אומנים שיש להם בעיה להופיע לפני קהל, לאנשים שצריכים להופיע במצגות בעבודה ולאירועים חברתיים מלחיצים. הוא מרגיע את מערכת העצבים הסימפתטית (נדמה לי...) ולכן גם את מערכת העיכול (איזה כיף!) בקיצור תשאל את הרופא על פטנט הקסמים הזה. נראה מה הוא יגיד... אם זה יעזור - אשמח לשמוע. הרבה בריאות