שאלה בקשר לרפואה אלטרנטיבית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/01/2007 | 14:29 | מאת: SOPARN

שלום לכולם הייתי בפורום זה בעבר... הנני חולה קוליטיס מזה 3 שנים ומטופל בתרופה בשם פנטסה. לאחרונה התעניינתי בצורות רפואה שונות שיעזרו לי יותר במחלה מאחר ואני עכשיו בהתלקחות והתרופה איננה עוזרת כראוי... האם כדאי לי לנסות שיטה אלטרנטיבית או שיטה אחרת שמועילה יותר? בנוסף האם עברתם טיפול במכון naet? האם כדאי לנסות? הטיפוך מוכך? תודה!

18/01/2007 | 16:50 | מאת:

היי סופרן, כן, אנ י זוכרת את השם שלך.. דעתי האישית היא שכטיפול במחלות מעי דלקתיות, צריך להישען על התרופות הקונבנציונליות. כל הטיפולים האחרים צריכים להיות "משלימים" אבל בשום אופן לא "אלטרנטיביים".התרופה שאת לוקחת לא נחשבת לטיפול חזק, ויתכן שצריך להוסיף לך משהו כדי לרסן את ההתלקחות או להחליף למשהו אחר. מכיוון שבמחלות האלה יש גם מקום להשפעה של סטרס, אפשר לנסות ולמצוא משהו משלים שיעזור לך להרגיע קצת את המערכת, אבל ממש לא ברמה של להחליף את התרופה. יש כאלה שטוב להם דיקור, רפלקסולוגיה, יוגה, ויש כאלה שלא מושפעים מזה. את צריכה לנסות ולראות. כדאי גם להתייעץ עם נטורופת כדי להתאים דיאטה. לא יודעת על אנשים שטופלו במכון ששאלת. אני יודעת שמנהל אותו ד"ר אייל טורפז (הוא היה פעם רופא שיניים במכבי - הייתי אצלו פעם - ולפני שנים הוא עשה הסבה), ראיתי פרסומים שלו אבל לא שמעתי על מישהו שטופל שם. בכל מקרה, תיידעי את הגסטרו שלך על המצב ואל תפסיקי תרופות על דעת עצמך. הרבה בריאות אגב, אם תהי מרוצה מהטיפול המשלים, אשמח אם תעדכני אותי.