בדרך אל האנדוקרינולוג

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/10/2003 | 19:10 | מאת: קרוליין

כשחשבתי שראיתי ושמעתי את כל הרופאים שיכולים להיות קשורים למחלת קרוהן גיליתי שאכן לאחד לא הלכתי. הישאיר אותי רופאי הנחמד עם חור בהשכלה שכזה? חס וחלילה! ואחרי בדיקת צפיפות עצם שלוח שלח אותי לאנדוקרינלוג. בהתחלה לא ידעתי אפילו איך להגות את זה כדי לקבוע תור- אך ילדה חכמה אנוכי ולמדתי וקבעתי תור. בחוץ חיכיתי עם פליטי המחלקה הגריאטרית לתורי, כשנכנסתי פנימה הרופא הסתכל עליי במבט מוזר של כאילו - דארלינג טעית בחדר, אבל אחרי שאמרתי שיש לי קרוהן אמר לי "הגעת למקום הנכון" מסתבר שקרוהן וגריאטריה נשמעים דומה. בקיצור, לא חידש לי הרבה רק אמר לי לקחת סידן ולעשות פעילות גופנית מתונה ולנסות להמנע משברים. איזו עצה דפוקה! איך בן אדם יכול להמנע משברים? אני לא מכירה מישהו שלא מנסה להמנע משברים (או שאני מסתובבת בחברה הלא נכונה) אני בטוחה ששברים זה פויה ולא נחמד עם כל הכבוד אדוני הד"ר. כל טוב ידידי ונתראה בשמחות קרוליין

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2003 | 20:41 | מאת: ED

30/10/2003 | 21:34 | מאת: בת שבע

לקרוליין שלום. אני רוצה להמליץ לך להתייעץ עם ד"ר צופיה איש שלום מבית חולים רמבם . תוכלי שאול אותה שאלות בפורום מחלות-עצם בפורום המומחים של רמבם בDOCTORS. אפשר גם להגיע אליה למרפאה שלה בבית החולים או במרפאה המקצועית שלה בחיפה. אני התייעצתי איתה בקשר לבן (חולה הקרוהן) והיא אמרה לי דברים שאף רופא כולל רופא הגסטרו לא אמרו. אם תרצי יותר פרטים שלחי לי אי -מייל.

31/10/2003 | 16:09 | מאת:

זה לא חוש הומור. אנשים זקנים לומדים בדרך הקשה כיצד למנוע שברים - להקפיד שהאמבטיה והרצפה בכלל לא תהיה מחליקה לא לרוץ על אבני ריצוף חלקות ברחוב שיהיו מעקות במקומות מועדים לפורענות ללמוד ליפול נכון לעשות התעמלות בונה-עצם לקחת סידן זה לא הזמן ללמוד לעשות סקי או צניחה חופשית... ללמוד להרים נכון חפצים כבדים - עצמות היד והאגן עלולות להשבר בקלות עם אוסטיאופורוזיס (לא רק ממכות נשברות עצמות) אם רגילים ללכת הרבה - לדאוג לנעליים טובות שימנעו שברי הליכה ועוד ועוד.. זה באמת לא בדיחה של רופאים. יש מה לעשות.