כריתת כליה שניה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

03/11/2013 | 08:49 | מאת: דן

שלום ד"ר אני במעקב לאחר כריתת כליה חלקית בשנת 2011 כרגע נמצא אצלי גוש נוסף בגודל 18 מ"מ שחשוד כגוש סרטני לפי בדיקות ההדמייה. רופא שאצלו אני מטופל ממליץ לעבור כריתה של הגוש. שאלותי הם: 1 האם בגודל כזה צרכים להוציא את הגוש אן להמתין שיגדל עוד ואז להוציאו. 2 האם לא עדיף להוציא כבר את כל הכליה בגלל ההשנות נוספת? 3 דבר נוסף כמה בטוח לעשות ניתוח באותו מקום שבוצע בעבר וכמה הוא מסכן את הכליה למרות שהנגע נימצע בחלקו העליון של הכליה. תודה...

דן שלום, באופן כללי השאלות אמורות להיות מופנות לאורולוג מנתח. אני אונקולוג המתמחה בגידולים של דרכי שתן ואינני מנתח. עקרונית אם ניתן כירורגית, אפשר בהחלט לעשות ניתוח חלקי ולא להוציא את כל הכליה. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה