אבחון - אולטרסאונד כליות

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

17/02/2013 | 15:37 | מאת: דנה

שלום, אמי, בת 52, עברה בדיקת אולטרסאונד כליות לאחר שחשה כאבים חזקים לאורך זמן. קיבלנו ממצאים אבל אנחנו לא יודעות כיצד לפרשן. זה מה שכתוב: כליה ימנית תקינה לחלוטין אורך 9 cm. כליה שמאלית - אורכה 10.2 סנטימטר. התעבות מקומית של הפרנכימה בחלק הלטרלי, ייתכן וריאנט אנטומי. למטה כתוב: נצפו מספר מוקדים היפואקוגנים בכבד. ציסטות? (סימן השאלה מופיע על הדף) מה פירוש המושגים? מה זה אומר? ייתכן חלילה שמדובר בסרטן? אילו שינויים בתזונה היא צריכה לעשות? תודה רבה!!!

דנה שלום, התשובה של האולטראסאונד מרמזת יותר מה שאין מאשר מה שיש. קרוב לוודאי שאין גידול סרטני לפחות לפי התשובה. יחד עם זאת, הבדיקה אינה מסבירה את מהות הכאבים אותה חשה אימך, מה שמחייב אולי בדיקות נוספות כמו סי טי לדוגמא או מיפוי עצמות במידה והכאבים הינם כאבים גרמיים. בברכה דר ברגר

17/02/2013 | 17:59 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך המהירה! בין השאר הופנתה אמי לבדיקת צפיפות עצם. למה נועדה הבדיקה?

מנהל פורום סרטן כליה