גילוי אקראי של גידול סרטני בכליה.

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

27/01/2013 | 18:49 | מאת: אנונימוס

לפני 28 שנה היה לי שבר. לפני הניתוח החלטתי להתיעץ עם גיסי שהיה רופא כירורג בשיבא. הוא שאל אותי האם השבר נגרם כתוצאה מהפעלת כוח, עניתי שלא ועל המקום הוא עשה לי אולטרסאונד והתגלה גידול גדול בכליה אשר גרם לשבר. עשו לי ניתוח ובגלל גודלו של הגידול הוחלט להוציא את כל הכליה. למזלי הגידול היה סגור בתוך עצמו בצורה ברורה שלא היה צורך בטיפולים נוספים. כמובן שעברתי בדיקות שיגרתיות מדי שנה במשך מספר שנים. את הסיפור הזה אני מספר על מנת שבכל מקרה של שבר יעשו בדיקה כמו בסיפור זה.

תודה רבה, זה בהחלט מתחבר עם העובדה שרוב החולים עם סרטן בכליה מתגלים באופן מקרי ע"י בדיקת הדמיה למטרות אחרות ולא ע"י סימפטומים של המחלה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה