שימוש בדייבובט

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/12/2012 | 16:00 | מאת: ראובן

שלום רב דוקטור, מזה כשנה יש לי גירוד במרפק ימין שבא והולך על בסיס יומי. מריחה של קרם לחות מרגיעה לכמה שעות. הייתי אצל שני רופאי עור מומחים אך לפי מה שאמרו לא נראה שמדובר בפסוריאזיס. למרות שלא נראה שמדובר בפסוריאזיס, הרופא השני המליץ לי למרוח דייבובט, אך לאחר שרכשתי את המשחה, התברר שזו משחה לטיפול בפסוריאזיס המכילה סטרואידים. דבר נוסף שקראתי בדף ההוראות שזו משחה שעלולה לעודד ולהחמיר אף את המצב אם מדובר בפסוריאזיס. השאלות שלי הן: 1. במידה ולא מדובר בפסוריאזיס, האם המשחה יכולה לעזור לי בכלל או גרוע מכך אולי אפילו להזיק? 2. איך ניתן לאבחן בצורה חד משמעית האם מדובר בפסוריאזיס או לא? יש אפשרות לקחת דגימה או לבדוק זאת בצורה כלשהי ? תודה רבה, ראובן.

24/12/2012 | 22:39 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום ראובן אבחנת פסוריאזיס נקבעת בדרך כלל לפי אבחנה קלינית (לפי מראה התופעות בעור). במקרים בהם הרופא אינו משוכנע ניתן לבצע ביופסיה כלומר לקיחת דגימת עור ובדיקה פתולוגית שלרוב מחזקת את האבחנה . משחת דיבובט מכילה שילוב של ויטמין D יחד עם תכשיר סטרואידלי קורטיזוני . הסטרואיד יעיל במצבי דלקת רבים ולכן עשוי לסייע גם במצבים דלקתיים אחרים בעור.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה