העלמת סימני מתיחה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/02/2015 | 22:15 | מאת: תמר

שלום, אני בת 23 ויש לי סימני מתיחה על הירכיים כבר כמה שנים. הבנתי שאין כל כך פתרונות יעילים להעלמת סימני מתיחה, אך שמעתי על קרם שנקרא trilastin. האם שמעת עליו והאם הוא אפקטיבי? האם יש פתרונות נוספים שתוכלי להציע לי שיהיו יעילים? תודה!

17/02/2015 | 18:07 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, סימני מתיחה הם תוצאה של קרע או שבירה בסיבי הקולגן והאלסטין, כאשר העור נמתח מהר יותר ממה שהוא יכול להתמודד. טיפול מוצלח ויעיל הוא בשלב מוקדם, כאשר הסימנים בגוון אדום, לאחר מכן השיפור אינו משמעותי. הטיפול המומלץ בשלב זה הוא בלייזר. ישנם תכשירים רבים המסייעים להחזיר לעור את האיזון ויכולים לטשטש את הסימנים לעתים. לגבי התכשיר שציינת הוא מאוד עוזר לצלקות, לגבי סימני מתיחה פחות. בנוסף, ישנם תכשירים על בסיס רטין A, אך גם הם יעילים יותר בשלב האדום. בהצלחה!

17/02/2015 | 19:18 | מאת: תמר

היי, תודה על התשובה! אז בעקרון לא כדאי לי לנסות trilastin? ובקשר ללייזר- במה טיפול כזה כרוך בדיוק (כמה טיפולים צריך, כמה זמן כל טיפול, מה בדיוק עושים וכו')? והאם זה באמת יעיל בהעלמת סימני מתיחה ישנים?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה