סקביאס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/01/2015 | 20:48 | מאת: נעמי

שלום, יש אבחנה לסקביאס. גרוד של חודשים בכל הגוף שאובחן עכשיו. 1. האם יתכן שאנשים שבאו במגע קרוב עם החולה לאורך תקופה לא נדבקו? הרי זה ידוע כמאד מדבק. 2. האם יש טיפול בכדורים או רק במישחות? כמה זמן הטיפול?

31/01/2015 | 18:24 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, סקביאס הינה קרדית. שכיחה בשורשי כפות ידיים, רגליים, גניטליה, חזה ובתי שחי. התפרחת מופיעה כנקודות אדומות ומגרדת מאוד. הגרד מוחמר בשעות הלילה ומופיע כחודש לאחר ההדבקה! האבחנה היא קלינית ועל ידי משטח לסקיבאס (לא תמיד המשטח חיובי). המחלה מדבקת מאוד, לרוב במגע ממושך. ישנם תכשירים שונים כולל: לייקליר, מיטקס, יורקס דוסקביל ואחרים. חשוב לטפל בבני המשפחה ולהקפיד על הרתחה של הבגדים, כלי מיטה מעל 60 מעלות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה