פריחה בעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

17/12/2012 | 12:23 | מאת: גיני

שלום רב, בני (בן 23) שוהה כעת בארה"ב. בעקבות פריחה עם שלפוחיות שהופיעה על צווארו הוא פנה לרופאה כללית, וזו איבחנה שיש לו גזזת (ringworm)ונתנה לו משחה לטיפול מקומי. א. האם ניתן לסמוך על אבחנה של רופאה כללית למחלה זו, או צריך לפנות ולקבל אבחון דרמטולוגי? ב. אם זו אכן גזזת, האם יש להסתפק במשחה, או צריך לקחת גם טיפול תרופתי? אודה לתשובתך המהירה,

22/12/2012 | 18:01 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום ג'ני איני יודע אם אבחנה של רופאה כללית מספקת. במידה ואין הטבה עם הטפול שקבל יש לפנות לרופא הממליץ ובהחלט יש מקום לבדיקת רופא מומחה בתחום. אני מניח שכוונתך לפטרת העור TINEA CORPORIS ולא לגזזת שהיא פטרת השערות. קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית לגבי צורך בתרופה פומית בלי לראות את המטופל ולהבין את חומרת הבעיה. מובן שאם הפטרת ( במידה וזו האבחנה הנכונה) אינה מגיבה לטפול מקומי יש לשקול טפול פומי בכדורים.

22/12/2012 | 23:28 | מאת: גיני

תודה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה