אקנה ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/12/2012 | 16:41 | מאת: חנה

שלום, אני בת 25 ובחודשים האחרונים אני סובלת מאקנה ונשירת שיער. חשוב לציין שכשהייתי צעירה יותר היו לי כמה פצעים בודדים מדי פעם שהייתי מצליחה להעלים מהר מאוד באמצעים קוסמטיים. אבל עכשיו יש לי פצעים רבים ושום משחה לא עוזרת לי להעלים אותם. לא היה שום שינוי דרסטי באורח החיים שלי לאחרונה, ממה יכולה לנבוע התופעה הזו? למה פתאום תקפה אותי אקנה בגיל 25? תודה מראש

22/12/2012 | 17:52 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום חנה אקנה בגיל מבוגר יכולה להופיע ללא סיבה ספציפית. יתכנו סיבות הורמונליות כמו הפסקת גלולות שאגב עלולה גם לגרום לנשירת שיער. יש צורך בבצוע בדיקות דם מתאימות לגבי חסר הורמונלי או תזונתי בהקשר לנשירת השיער. ניתן לסייע למטופל לגבי שתי הבעיות. מציע לפנות לרופא עור. בברכה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה