פריחה ושלפוחיות בעור הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/11/2014 | 14:32 | מאת: דוד

לאימי (בת 90) הסובלת מנפיחות ברגליים קרתה תופעה של פריחה ושלפוחיות. אימי מרותקת לביתה ואינה ניידת. רציתי להתייעץ בנוגע לטיפול הדרוש. מה מהות התופעה?, איזה רופא מקצועי דרוש לטיפול? האם רצוי לעשות בדיקות דם לפני הביקור של הרופא? האם יש רופא עור העושה ביקורי בית? יש באפשרותי לשלוח תמונות

08/11/2014 | 18:25 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, תפרחת שלפוחתית בגיל מבוגר עשויה להיגרם ממחלה אוטואימונית שנקראת בולוס פמפיגואיד. האבחנה דורשת בדיקה פתולוגית. חשוב לפנות לרופא עור מכיוון שסיבוך אפשרי של המחלה הוא זיהום חיידקי, משני לארוזיות. במידה ואכן זאת האבחנה דרוש טיפול בסטרואידים שדורש מרשם מרופא עור. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה