צריך עזרה בבקשה - די דחופה.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/12/2016 | 21:50 | מאת: שאול.

שלום רב, ותודה על עזרתך וכוונתך, באמת אין מילים. אני לא מצליח להיפתר מהפוליקוליטיס. במשך שבועיים ימים מרחתי משכה אנטיביוטית, עשה רושם כי הכל נרגע ועבר, ופתאום שוב לאחר כמה שבועות חזר שוב אפילו למקומות שלא היו קודם לכן בראש. מה עליי לעשות כעת? והאם ובמידה לאחר שהאנטיביוטיקה המקומית שלא צלחה, אטול כדורים אנטיביוטיים (צפוייט פורטה 500MG) שלושה כדורים ליום במשך שבוע, האם זהו באמת המוצא האחרון, והנגע לא יחזור יותר? האם יש דרך להיפטר מהנגע ללא אנטיביוטיקה? במידה וכן, מהי? מכיוון שישנה אצלי היסטוריה ארוכת ימים עם מש' האנטיביוטיקה (ראוקטאן - מינונים גבוהים וארוכים בעברי), +מוזהה עם מחלת הקרוהן (ובאלון רשום ייעוץ רפואי לפני תחילת טיפול לחולי "קולוטיס" כך שזה לא הכי טוב, השאלה אם זה רק קולוטיס). תודה מראש!!

10/12/2016 | 12:00 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, למחלת קרוהן עשוי להיות גם ביטויים עורים עם נגעים דמוי פוליקוליטיס, לכן אני ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקה גופנית. במידה ואכן מדובר בפוליקוליטיס , ממליצה על שימוש בסבון דרמקס ובמקרים עקשנים לשלב טיפול פומי ממשפחת הטטרציקלינים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה