מי הרופאים שמתאימים לזה?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/02/2024 | 20:19 | מאת: יאיר

שלום גידול BCCבאזור הפנים שאובחן במבט עין ע"י רופא עור בקופ"ח. האם מספיקה אבחנה ממראית עין או שיש מקום בכל זאת לבצע ביופסיה לפני התערבות ניתוחית? האם טיפול פוטודינמי יכול להיות תחליף טוב לניתוח? ראיתי שניתוחי מוז עושים גם רופאי עור וגם פלסטיקאים (באיכילוב למשל יש מרפאה במסגרת מחלקת עור, ומרפאה נוספת גם במסגרת כירורגיה פלסטית), מה הסיבה? והאם יש הבדלים או מקרים שמתאימים יותר לזה על פני זה? תודה

היי בחלק מהמקרים מדובר באבחנה ברורה ואין טעם אמיתי לעשות ביופסיה קודם לכן. ניתוחי מוהס מבוצעים על ידי רופא עור או פלסטיקאים שעברו השתלמות עמיתים, יש לוודא זאת טרם ביצוע הפרוצדורה בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה