נגע באף, מה האבחנה ומה האפשרויות?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/02/2024 | 16:07 | מאת: נעמה

שלום בת 73 בסביבות שנה או יותר יבלת חדשה על האף בצד שמאל, לפני כמה ימים דימם בעקבות גירוד, בעקבות זאת פנתה לרופאת עור שהפנתה לבדיקה ויעוץ אצל רופא עור במרפאת מוהס. באבחנה כתוב: BASAL CAL CARCINOMA UNSPECIFIED (BCC) DD 1. מה האבחנה? והאם יש התייחסות לשלב או לחומרה? 2. האם מדובר במשהו מקומי בלבד או שיכול להתפשט? 3. מה רמת הדחיפות לתור אצל מומחה? 4. האם מרפאת מוהס זה המקום הכי מתאים למקרה כזה או שיש אופציות טובות נוספות? 5. האם יכול להיות שמדובר במשהו שאין לו כל משמעות ואינו מצריך כל טיפול? תודה

היי במידה וזו אכן האבחנה מרפאת מוהס זו הכתובת. מדובר בגידול נפוץ ביותר בגיל המבוגר, שהוא אמנם סרטני אך לא משפיע על תוחלת החיים של המטופלים, קרי אינו שולח גרורות ועלול רק להתקדם מקומית. בניתוח מוהס מסירים אותו תוך שמירה על תוצאה אסטטית טובה. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה