אקנה ויובש ממש חמור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

31/01/2024 | 14:54 | מאת: מיואשת

שלום, בשנים האחרונות הייתי מס' פעמים אצל רופאי עור בגלל אקנה (בגב) ועור מאד בעייתי, כל פעם אני סובלת ממשהו אחר. לא קיבלתי עזרה ולאחרונה פניתי באופן פרטי וקיבלתי רואקוטן. הבעייה שאני סובלת מיובש (יש לי דרמטיטיס, אבל אף פעם לא היה ככה) ושקראתי על תופעות הלוואי של הרואקטן זה הלחיץ אותי ממש אז לא התחלתי לקחת. הבעייה שמצד אחד אני ממש סובלת מהאקנה ולא יכולה יותר עם זה. מצד שני היובש רק מחמיר וגורם לי גם סבל. זה גרם ליובש בעיניים ובאף (אני כל פעם מקנחת דם), שפתיים מתקלפות וכל העור הפך להיות בלתי נסבל, בעיקר בפנים. אני משתמשת בלי סוף בקרמים (קניתי גם לה רושה פוזה) ושמה קרם פנים 7-5 ביום. זה לא עוזר. העור מגורה ומקולף באזור שבין העיניים ובצידי השפתיים והסנטר. כל צידי השפתיים שלי קיבלו גוון אדום כהה וזה נראה נורא. ניסיון עבר אומר שאין לי מה לפנות שוב לרופא עור, כי מעולם לא קיבלתי שם מענה, אבל אני מיואשת. זה כבר לא רק פיזי, אלא משפיע מנטלית. ביטלתי הכל וכבר שבוע שלא יצאתי מהבית. כל ערב אני מתענה בסבל שבין האקנה שהפך לבלתי נסבל והפך אותי למיואשת לבין היובש שגומר לי את הפנים. אני לא יודעת איזה סבל גרוע יותר וביומיים האחרונים אני כל הזמן מתלבטת אם פשוט לא להשתמש בכדורי שינה כי עדיף לישון מלסבול. אני ממש נואשת לכל פתרון כי אני מרגישה כאילו הפנים שלי הושחתו ואני גם לא יכולה יותר להישאר עם האקנה הזה, אמרו לי שהפתרון היחיד זה רואקוטן ואני ממש מפחדת לקחת אותו (כל תרופה כמעט שלקחתי אי פעם גרמה לי לתופעות לוואי אז ממש חוששת מזה) והיובש הזה לא עוזר. יש לי משהו לעשות? תודה רבה !

היי אני מבין את המצוקה, באיזה מינון הקוראטאן? ניתן אולי לשקול להוריד את המינון

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה