גרד, גירויים ואי נוחות בעור הקרקפת - דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/01/2024 | 13:01 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 38, שנה ושלושה חודשים לאחר השתלת שיער. מאז ההשתלה סובל באופן קבוע מגירויים, גרד ואי נוחות על פני כל הקרקפת (לפני ההשתלה מעולם לא סבלתי מגירויים בקרקפת). רופאי עור לא מצאו צלקות או ממצאים חריגים מההשתלה, אך אבחנו דרמטיטיס בדרגה קלה. ההמלצה הייתה טיפול בסטרואידים (אחד המליץ אלוקום והאחר דרמובט). השאלה היא כמה זה נשמע שפוי למרוח סטרואידים על פני כל שטח הקרקפת? האם יש פתרון אחר?

היי במידה ומדובר על טיפול קצר מועד אין עם כך בעיה, מציע לפנות למרפאה בה בוצעה ההשתלה ולהתייעץ, ייתכן כי מדובר בכלל בתגובה אלרגית לאחד הרכיבים בשמפו/ התכשירים המקומיים שאתה מורח על השיער לאחר ההשתלה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה