משחה בג'ל במקום בקרם

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/01/2024 | 10:38 | מאת: מיואשת

שלום, רופא עור נתן לי מספר תכשירים טיפול אקנה. הבעיה שאין אף אחד מהם כבר המון זמן למשל רטוויט. הייתי אצל רופא משפחה שירשום לי אדפרין וביקשתי בקרם. הוא ענה שאין ורשם בג'ל. שאלה: כן יש בקרם. האם יתנו לי בבית מרקחת בקרם למרות שרשום ג'ל? או ששוב צריך לחזור לרופא? אגב מה הבעיה של הרוקח לתת בצורת גל או קרם ללא התיחסות למרשם? תודה

היי הנושא מתסכל את המטופלים והרופאים כאחד, אכן קיים חסר בתכשירי הרטינול למיניהם, בגדול ג׳ל מייבש יותר ועלול לגרום לגירוי בסבירות גבוהה יותר מתכשיר שמגיע כקרם.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה