הרפס סוג 2 - באילו מצבים מדבק

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/11/2023 | 11:10 | מאת: גל

שלום ד"ר יש המון מידע בפורומים מצד רופאי נשים /עור ומין שהרפס סוג 2 מדבק רק בעת התפרצות עפ"י קריאה יש אחוזים גדולים שנדבקו ואין הגיון שאנשים יבואו במגע מיני בעת התפרצות זה פצע כואב ומעקצץ אז מתוך זה ומתוך קריאה אני מבין שההדבקה מתרחשת גם כשהנגיף רדום -מה שהרבה לא יודעים ומדביקים ללא מודעות. האם זה נכון ? ומה הסיכוי להדביק אדם בריא אם הנשא נוטל טיפול מניעתי ? קראתי שאנשים נשאי HIV שנוטלים תרופות קבועות לא יכולים להדביק אחרים האם בהרפס זה אותו הדבר שהעומס הנגיפי יורד? אודה למענה

היי אכן מרבית ההדבקות בוירוס ההרפס מתרחשות כאשר מתחוללת רהאקטיבציה של הוירוס אך ללא הופעת תסמינים חיצוניים.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה