גירודים בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/11/2023 | 10:51 | מאת: יוני

שלום ד"ר, בן 23 בעל נטיה גנטית להתקרחות סובל מגירודים עזים בקו השיער בעיקר ובקודקוד הראש הייתי אצל רופא עור שאמר שאין שום בעיה של עור הקרקפת התופעה הזו יכולה להימשך כמה ימים או יום-יומיים ואז נרגע כמו כן בעקבות תחילתו של התקרחות אי שם לפני 3 שנים הייתי נוהג תמיד "להעביר" את כף היד מבין השיערות ולבדוק אם נתשלות שיער, אציין שבד"כ אני לא תולש ממש שני שאלות יש לי ואשמח למענה עד כמה שאתה יכול לתת במסגרת כך שלא אצטרך ללכת לראות רופא בזמן הזה של המלחמה 1.רציתי לדעת האם זהו אחד התסמינים של ההתקרחות ולכן אני סובל מהגירודים העזים? 2.האם זה שאני מעביר את היד פוגע בחוזק השיערות ובכך גורם להתקרחות ודלילות שיער יותר ממה שאמור להיות? או שמא מכיוון שככה"נ זה התקרחות כך או כך השיער לא חזק ונושר? והאם השיער שנשר כתוצאה מכך זה כביכול שיער שנתלש מהשורש שלו ולא יצמח שוב? סליחה על החפירה וממש אודה לתשובות!

היי כשנשירת שיער מלווה בגרד יתכן ולא מדובר בהתקרחות גנטית פשוטה, יש צורך בבדיקת רופא עור לאבחון מדויק והתאמת טיפול בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה