צלקת היפרטרופית בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/11/2023 | 13:26 | מאת: יעל

שלום, בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כשבועיים על הצלקת שנוצרה לבני, בן 4.5, לאחר טיפול לייזר לport wine שגרם לשלפוחית, להבנתי זאת צלקת היפרטרופית. (אדומה ומורמת). הטיפול היה לפני כחודש וחצי, והאזור המורם התחיל להיווצר לפני כ3 שבועות. מה עלינו לעשות כרגע ? לא רוצים לפספס טיפול שניתן לעשות רק בשלבים הראשונים של יצירת הצלקת. כאמור עוד לפני שהצלקת נוצרה, כבר אחרי נפילת הגלד שמנו קלו-קוט, וממשיכים עם זה גם כעת. נשמח להכוונה כיוון שהמרפאה שבו הוא טופל סגורה כרגע בגלל המצב. (ואנחנו בחו״ל וחוזרים השבוע). מה בעצם הפרוטוקול לטיפול בצלקת בשלביה הראשוניים. (הצלקת בשפה העליונה בפנים). תודה

היי לרוב משלבים טיפול בלייזר והזרקות, לכל מרפאה פרוטוקול טיפולי משלה, בינתיים קלוקוט והגנה משמש בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה