עברתי ביופסיה בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

04/10/2023 | 09:29 | מאת: מאיה

חשד ללופוס או ליחן בכל אופן עברו 4 שבועות ויש שם ממש בליטות כאלה שהם כמו פצעונים והאיזור מורגש וקצת שורף. אני מתלבטת אם זה תקין וזה גלדים או שזה פצעים שקשורים למחלה שבודקים. על דעת עצמי רכשתי אלוקום תרחיץ והשתמשתי לקרקפת השאלה שלי אם אפשרי לשים על האיזור הזה? או שזה נחשב פצע פתוח? אגב רכשתי על דעת עצמי כי דבילי לטעמי לחכות חודשיים לתוצאה ובנתיים לא להלחם בדלקת והתקרחות. לשים על האיזור או שזה מסוכן? האם זה פצע פתוח?

היי ממליץ שלא להשתמש בתרחיף אלוקום על פצע פתוח, השימוש בסטרואידים רק יעכב את החלמת אתר הביופסיה. באשר לטיפול במחלת השיער, לרוב בכל מקרה נדרש טיפול יותר ״אגרסיבי״ במחלות מהסוג הזה כך שאני לא רואה בטיפול מקומי תועלת רבה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה