שילוב טיפול רפואי וקוסמטי בפיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

22/09/2023 | 12:43 | מאת: תהילה

שלום רב, לפני כשנה התחלתי טיפול בפיגמנטציה בפנים, (מצח, לחיים ושפה עליונה) על ידי שימוש ברטאויט 0.05 בלילה ובאיזומד הידרוקונין 4% בבוקר. הטיפול עבד אך לאחר כמה חודשים התחיל מחסור חמור וקבוע בבתי המרקחת ברטאויט 0.05 שנמשך מספר חודשים במהלכם הפסקתי את הטיפול לפרקי זמן מסוימים ובחודשיים האחרונים, עקב המחסור, התחלתי להשתמש ברטאויט 0.025 שאותו כן ניתן להשיג אך אין ממש תוצאות ואני מניחה שזה קשור למינון הנמוך יותר של רטאויט שהוא חלש. השאלה היא לגבי שילוב תכשיר נוסף, קוסמטי, בטיפול היומיומי: יש ברשותי קרם קוסמטי ל"טיפול מהיר בהבהרה" של אסתי לאודר עם ריכוז גבוה של ויטמין c שלהבנתי יכול לעזור ולתרום לתוצאות הטיפול. השאלה היא אם זה אפשרי לשלב את השימוש בתכשיר הקוסמטי הנ"ל ביחד עם התכשירים האחרים ובאופן הבא: בלילה רטאויט 0.025 בבוקר איזומד. הידרוקונין 4% וכחצי שעה לאחר מכן, למרוח את התכשיר הקוסמטי הנ"ל (קרם להבהרה מהירה עם ריכוז גבוהה של ויטמין c)?

היי גם אזומד עדיף למרוח בשעות הערב, מציע לפנות לרופא עור ולהתייעץ בנוגע לטיפול ברקיחת קליגמן. בהצלחה

02/10/2023 | 09:16 | מאת: תהילה

תודה על התשובה. יש לי תור אבל זה בעוד חודשיים בגלל זה פניתי אליכם. השאלה היא לא לגבי טיפול מומלץ אלא האם ניתן לשלב תכשיר עם ויטמין C במינון גבוה עם הטיפול ברטאויט 0.025 ואיזומד?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה