קילוף אובססיבי של השפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/09/2023 | 12:18 | מאת: קארין

היי ד"ר אני בהריון ראשון ועמו החרדות. יש לציין שמאז ההריון פיתחתי הרגל מגונה של קילוף השפתייים באוססיביות בלתי נשלטת (קראתי שיש לתופעה הזו שם). יש מצבים בהם אני מתעסקת במחשב ובפלאפון ומקלפת את העור הסדוק בשפתיים תוך כדי ונפצעת ויורד דם אני ממש מפחדת מזיהומים אבל מצד שני קשה לי לשלוט בזה מה הסיכוי לפתח זיהומים בדם חלילה או בעור לאור המצב שבוו יורד לי דם תוך כדי קילוף השפתיים? ואם כן אילו זיהומים ואיך יודעים שהתפתח זיהום? אני מפחדת כי כביכול הציפורנים שלי לא תמיד נקיות.

היי עלול להופיע זיהום חיידקי בעור (דוגמת אימפטיגו). מציע לפנות לפסיכולוג בכדי לטפל בדחף לקילוף (ניתן לבצע cbt). בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה