הידללות שיער בעקבות כנראה מחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/09/2023 | 06:37 | מאת: עמית

בוקר טוב לאחר נגעים אדומים באיזור הפנים ( כמו פטריות וכנראה פטרייה ) ופצעונים שחלקם מוגלתיים בקרקפת ( חלקם קצת כואבים ושהוצאתי אותם הם יצאו ממש עם שיערה בתוכם ומן גלד לבן כזה) נשלחתי לביופסיה חלק מההשארות שזה lpp או dle קראתי קצת והבנתי שאלו מחלות שיכולות לגרום להתקרחות צלקתית. השאלה שלי היא קריטית לי ממש כי בנתיים אני רואה הת השיער שלי הולך ונפגע הולך ונחלש והולך ומידלל בעוד איזור זה אסון מבחינתי. אסון בלתי נתפס. התשובות יגיעו רק עוד 10 שבועות וזה מבחינתי הזוי דאני לא יכול בנתיים להלחם במה שמתרחש .. השיער שלי מותקף ואני מרגיש את זנ כי עדיין יש מספר פצעים ואני רואה מה קורה ואני לא מגיב כלום. האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל להלחם באסון הזה? האם יש לי טעם לקבוע דחוף להכנס בין תורים? האם פרופסיה תעזור? מה עושים?? קראתי שלא ניתן להשיב שיער שהידלל ואבד אבל איך מצילים מה שיש? והאם יש סיכוי בכל זאת לחזור לשיער בריא כמו שהגנטיקה במקור נתנה לי? אשמח לדעת בעיקר האם יש לי איך להלחם עד התשובות בנשירה… כל האמצעים כשרים מבחינתי כולל כדורים. תודה

היי לצערי מקובל לרוב להמתין לתשובת הביופסיה לפני שמתחילים טיפול ססטמי. מציע לפנות להערכת רופא עור המתמחה במחלות שיער. בהצלחה

18/09/2023 | 12:42 | מאת: עמית

תןדה על המענה אבל למשל יש פה ושם עדיין פצעונים בקרקפת… יש לך איזה המלצה כללית ? שמפו קטוזל? שמן עץ התא? משהו? משחה מסוימת? מה אפשר לעשות? יודע שצריך לחכות לתשובה אבל עד אז יש איך להלחם בדלקתהזאת?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה