משחת אלוקום ופוליקוליטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/08/2023 | 00:00 | מאת: גל

שלום, לפני שנים אובחנתי עם אטופיק דרמטיטיס וקיבלתי למרוח משחת אלוקום. לא קיבלתי הוראות מהרופאה לגבי השימוש בה וכששאלתי אותה מה יקרה אם זה לא יעזור היא רק ענתה "זה כן יעזור" ולא הסכימה לענות על שום שאלה שהייתה לי. אכן השתמשתי במשחה וכל יום מרחתי אותה על כל הרגליים. לצערי זה לא עזר אבל הייתי תמימה ופשוט המשכתי לסבול ומייאוש המשכתי להשתמש בה בלי הפסקה בתקווה שמתישהו היא באמת תעזור. רק אחרי 5 חודשים שהשתמשתי בה רצוף כל יום, במקרה ידיד שלי ראה את המשחה ואמר לי להפסיק כי זה עם סטראודים. לאחר אותה תקופה החלו להופיע לי על כל העור ברגליים נקודות קטנות שהפריעו לי אסטתית אבל לא ידעתי מה לעשות לגבי זה (ידעתי שזה לא מגילוח כי זה גם באזור שמעולם לא גילחתי). רק לאחרונה רופאת עור אמרה לי שזה פוליקוליטיס ושאין מה לעשות לגבי זה. אשמח לבדוק: 1. האם יכול להיות שהשימוש ארוך טווח באלוקום גרם לזה? (יכול להיות נזק מאותה תקופה?) 2. האם באמת אין מה לעשות לגבי הפוליקוליטיס? תודה רבה

היי יש צורך בבדיקת רופא לא ניתן לעשות שימוש באלוקום למשל זמן כה ממושך, יכול להיות פוליקולטיס חיידקי, פטרייתי או משני לסטרואידים עצמם בהצלחה

03/09/2023 | 10:08 | מאת: עודד

רופא עור רשם ל-18 יום אלוקום, הייתה הטבה גדולה למעשה הגירוי נעלם. שחיתי בבריכה עם כלור כמקובל. הגירוי ותחושת השצריבה חזרו. האם הכלור משפיע? האם להתחיל שוב באותה משחה. לרופא הנ"ל התור הוא לדצמבר. בנוסף יש בשתי המפשעות נקודות אדומות, האם גם שם למרוח אלוקום?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה