חשש להרפס / שלהבת חובקת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

02/04/2023 | 20:42 | מאת: אסתר

בעקבות גרודים בקרקפת אחורית מיום רביעי 29.3.23 ופריחה בחלל הפה נגשתי לבדיקה והובחנתי בחשש להרפס בבדיקה של משטח הוברר כי מדובר herpes simplex 1 pcr חיובי גבולי ובדיקות simplex 2 + varecella שלילי, כרגע האדומיות ירדה נשארו לי 2 נפיחות מזעריות בעורף, האם הנושא מצריך בדיקה נוספת ,האם יש להמשיך בטיפול שמפו קטוזול ומשחה clotrimazole

היי נשמע שכבר לא אין צורך להמשיך טיפולים אלו (הם אינם מכסים זיהום בהרפס)

14/04/2023 | 12:34 | מאת: וורוניק

בעקבות ההרפס חיובי גבולי בגולגולת, האם עלי לבצע חיסון הרפס zostzvax+ diluent vac כי סבלתי בעבר בהרפס הפה.שלא יתקוף אותי בעתיד במקומות אחרים. האם החיסון לא מסוכן לכליות כי כליה אחת מתפקדת פחות מ-30%

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה