הידריטניטיס סופרטיבה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/01/2023 | 10:10 | מאת: דודו

שלום, אני מטופל כבר כחצי שנה בתרופה בשם היירמוז (יומרה - אדלימומאב) אני מתכנן לעבור השתלת שיער בקרוב ורציתי לדעת האם כדאי להפסיק את הטיפול בהיירמוז.. האם ההיירמוז יכול לפגוע בתהליך ההשתלה? אני יודע שהתרופה עובדת על החלשת המערכת החיסונית כך שמצד אחד אני יודע שזה טוב עבור השתלות באופן כללי, אך לא בטוח אם השתלת שיער נכנסת לקטגוריה של השתלות באופן כללי או שזו רק טרמינולוגיה זהה. מן הצד השני אם מערכת החיסון מוחלשת האם אני אהיה חשוף יותר לזיהומים באיזור ההשתלה? אני ממש אובד עצות ואשמח לכל עזרה בנושא במידה ואתה ואפסיק את הטיפול בזמן ההשתלה ואחריה כמה זמן לפני מומלץ להפסיק את הזריקות של ההיירמוז? והאם הפסקה וחזרה לטיפול זה משפיעות על יעילותו (פיתוח חסינות או סבילות של הגוף לחומר המוזרק כמו שפעמים רבות קורה עם אנטיביוטיקה). תודה רבה על העזרה!

היי לא חושב שיש צורך להפסיק את התרופה, כמובן שהייתי מתייעץ עם הרופא המשתיל. המון בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה