סקביאס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/10/2022 | 23:52 | מאת: אנונימי

שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לסקביאס. יצאתי במשך כשבוע עם בחור שלאחר מכן טס לחול. חודש וקצת אחרי ששכבנו, התחלתי להתגרד בטירוף בכל הגוף. אבחנו אותי עם סקביאס ולאחר נסיונות חוזרים להיפטר מהצרה, הצלחתי. בדיעבד הבחור הסביר שהתארח אצל חבר עם סקביאס לפני שהכרנו, אך מעולם לא התגרד בעצמו. גם לא אחרי שהיה איתי. אציין שאינני מכירה אדם נוסף עם קשר לסקביאס, וכי הוא היחיד ששכבתי איתו/התארחתי אצלו בתקופה ההיא. עברה כמעט שנה והוא חוזר מחו"ל. אני רוצה לפגוש אותו אך חוששת להידבק שוב. האם הגיוני שנדבקתי ממנו והוא עדיין חולה בזה? הוא מעולם לא עשה טיפול, כי מעולם לא התגרד. אודה לעצה. תודה מראש

היי קיימים מטופלים שלא מפתחים תסמינים על אף שנדבקו בטפיל, ולכן קשה לדעת האם נדבקו או לא. על כל פנים לא סביר שהוא יהיה נשא של הטפיל שנה שלמה… בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה