סיכויי ההדבקה הרפס סוג 2

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/09/2022 | 19:37 | מאת: דנה

אני סובלת מהרפס סוג 2 לאחרונה הופיע לי מעין שריטה מעקצצת ליד פי הטבעת ..התבוננתי באזור באופן ממוקד עם מראה ולא ראיתי שלפוחיות. השריטה לא הייתה יבשה ושטחית הייתה לחה והעור לא היה סגור . האם יכול להיות שזה ההרפס ? שאלה נוספת אם באתי במגע מיני ממש בהתחלה כשחשתי עקצוץ קל בהנחה שזה הרפס האם התנאי להדבקה מחייב שלבן הזוג יהיה סדק/ שריטה/ עור פצוע באזור איבר המין כדי שהנגיף יעבור ממני אליו ? ואם חלילה נדבק תוך כמה זמן מופיעים תסמינים ? אגב באותו יום לקחתי 2 כדורי זובירקס זה משנה משהו בהפחתת הסיכון למרות הפצע הפעיל ?

היי פחות סביר שמדובר בהרפס, אולי פיסורה? יש צורך בבדיקה. לגבי מניעה והדבקה קשה לדעת, תלוי בהמון גורמים, כמות הוירוס שמופרש, מערכת החיסון של הנדבק. קשה לאמר

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה