שפשפת בבתי השחי- שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

31/08/2022 | 13:22 | מאת: אוהד

שלום, כבר 4 חודשים אני סובל משפשפות בבתי השחי שנעלמות וחוזרות. כל פעם שמרחתי פונגיקאר או אפלומיצין למשך כמה ימים- זה מרגיע את האיזור, מעלים את השפשפת האדומה השורפת למשך 3 שבועות בערך, ואז חוזרת להיות שפשפת אדומה ושורפת.. אבל גם ב-3 שבועות כל פעם שהאיזור ״רגוע״- העור בבית השחי לא רגיל, לא חלק.. יש 2 פסים עבים ובולטים בכל בית שחי.. אין תחושה של שריפה/אדמומיות , אבל יש הרגשה מציקה כזו.. 2 שאלות: 1. יש טעם לנסות עוד משחה כלשהי? או חייב ללכת לרופא עור? 2. אני בן 33, מעולם לפני כן לא היו לי שפשפות בבתי השחי.. אני בשנה האחרונה לקחתי כדורי ״מורינגה״ - שזה צמח מיוחד עשיר בויטמינים ומינרלים. יכול להיות שכתוצאה מלקיחת הכדור במשך שנה נוצר לי ״עודף״ ויטמינים ומינרלים בגוף- וכתוצאה מזה יש לי את השפשפות בבתי השחי בלבד ? (אני לא יודע אם יש לי ״עודף״ ויטמינים/מינרלים בגוף, אני רק שואל אם זו תופעת לוואי ידועה כתוצאה מעודף..) תודה

היי יש צורך בבדיקת רופא עור תכשירים טבעיים יכולים לגרום לשלל פריחות, ביניהן פריחות בקפלים בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה