ויטיליגו - קרם הבהרה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/07/2022 | 14:02 | מאת: עינב

בת 43 .לפני כ-5 שנים היה לי כתם לבן במצח, אבחנו את זה כויטיליגו, השתמשתי במשחה וזה עבר. לאחרונה יצא לי בפנים כתמי פיגמנטציה כהים מעט. בלחיים ובשפם. יש משחות הבהרה שקוסמטיקאית המליצה לי. האם קרמים להבהרה מותרים לחולי ויטיליגו? אם לא, מה מומלץ? האם זה יכול לגרום לגירוי ו"להעיר" את המחלה?

היי אנחנו יודעים שטראומה מקומית ושימוש בתכשירים אגרסיביים מידי לעור עלולים לגרום לויטיליגו להופיע. אני לא יודע מה נתנו לך על כן קשה לי להמליץ. מציע לפנות לרופא עור לאבחון מדויק ומתן טיפול מתאים. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה