עור דק ואדמומי- כמה שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/05/2022 | 21:04 | מאת: איתמר

שלום דר, עקב זיהום מערכתי שחליתי בו בעבר, התפרצה אצלי דאגנות ועיסוק מוגזם בשטיפת ידיים וחשש מפני חדירת זיהומים וחיידקים. בעקבות המקרה (בו נאמר לי ע"י רופא שכנראה חליתי כי לא הקפדתי על היגיינה..) אני שוטף את ידיי זמן ארוך (יותר מ-20 שניות בכל פעם) כך שהעור שלי נעשה אדמומי , דק מאד, שורף ופצוע. כמה שאלות בהקשר לכך: 1. שמתי לב שכאשר אני נחשף לשמש, אני מיד נשרף בכפות הידיים שלי (ולא בשום מקום אחר בגוף). כנראה באמת בגלל שמרוב השטיפות, הוסרה ההגנה הטבעית שעל העור וקרינת השמש פשוט חודרת יותר. האם בעצם בדפוס זה של שטיפת ידיים והידקקות של העור- אני מגדיל את הסיכוי לנגעים סרטניים בעור חו"ח? 2. למיטב הבנתי, בעור שלנו יש שכבת הגנה ושומנים טבעיים שמגינים עלינו מפני חיידקים וחדירת זיהומים. האם אכן מספיקה שטיפת ידיים קצרה בכל פעם של 20 שניות כדי להרוג חיידקים /פתוגנים מזיקים? (ללא תלות במה נגענו? כלומר גם לאחר מגע בדברים ממש מלוכלכים כמו ניקיון שירותים/איסוף צואת בע"ח וכו')? האם יש להגדיל את זמן השטיפה כתלות בפעולה אותה ביצענו? 3. במידה ובאמת נותרים חיידקים על העור והשטיפה אינה מספקת, זה אומר שבוודאות ניתן לחלות? מתנצל אם השאלות הן טריוויאליות. מאז המקרה היטשטש אצלי הגבול הבריא של איך לשטוף ידיים ועדיין לשמור על העור. מאד חשוב לי לשקם את העור שלי וחלילה לא להגדיל את סיכויי לחלות בסרטן העור אשמח לחוות דעתך הרפואית בנושא. תודה מראש

היי לא הייתי חושש מסרטן העור כרגע, אלא יותר מפגיעה בלתי הפיכה במחסום העור שיכולה להוביל לפריחה עקשנית ביותר בהמשך. השאלה הוא לא עניין משל שטיפת הידיים אלה באיזה סבון, במידה ואתה מוטרד מחיידקים הייתי עובד לסבון אנטיספטי דוגמת ספטל סקראב. לחילופין גם חיטוי ידיים באלכוג׳ל נותן מענה לכך. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה