תגובה עורית לתרופה פסיכיאטרית למיקטל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/04/2022 | 18:30 | מאת: ירון

בני בן 30 החל באופן מדורג למיקטל, שעזרה לו מאד. כשבועיים אחרי שעלה למינון הסופי (100 מ"ג ליום בהתחשב בשילוב קיים עם ואלפרואט), הופיעה פריחה על הידיים בלבד (בעיקר בזרועות, קצת על האמות, וללא קילוף עור). הפסיק עד להתיעצות עם רופא עור ומצבו הנפשי הורע. רופא העור החליט שמאחר שהפריחה לא היתה על אזורים נוספים וגם לא הופיעה יותר מוקדם, אינה מסוג מסכן חיים (בהתויה כתוב שסיכון חיים הוא מתסמונת סטיבנס-ג'ונסון, טוקסיק אפידרמל נקרוליזיס, תסמונת רגישות יתר DRESS, ומ HLH). השאלה: אם בחידוש התרופה הפריחה תתחיל להתפשט לאזורים נוספים תהיה עוד אפשרות להפסיק אותה לפי סיכון חיים? אם מופיעים רק תסימנים קלים (ללא קילוף) על עוד אברים - האם ניתן לחכות עוד כמה ימים עד לפגישה עם רופא עור, כל עוד לא החמירו?

היי תרופות ממשפחה זו גורמות לתופעות לוואי עוריות העלולות להיות מסכנות חיים, לרוב במנגנון ביולוגי שאינו צפוי, על כן קשה לקבוע מה יקרה בהמשך. אני ממליץ על מעקב אדוק של רופא עור בקהילה. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה